måndag 1 februari 2010

gastrik bypass

nu sitter jag och skriver lite medans min älskade syster är på operation. de som kirurgerna gör är en gastrik bypass. med detta menas att de kopplar bort magsäcken så att maten inte går till magsäcken efter att den passerar magmunnen utan att det går direkt till tunntarmen. jag har varit lite nervös men det käns inte lika läskigt nu.
syrran var nervös inför det men jag hoppas att hon inte är lika nervös då hon skall sövas. detta eftersom det kommer att sitta i under hela narkosen och hon kommer då att känna av det då hon vaknar efter det.
men eftersom de vet att hon är nervös så kommer de att åtgärda så att nervositeten försvinner.
Zarah kommer att ha en tuff resa framför sig. det började iofs för ca 1 månad sedan då hon började äta bara flytande så som nutrilett liknande. sedan efter operationen så kommer ho under en tid efter bara äta flytande mat med gaffel. det är många gånger som man har hört att det inte behövs operation, utan man behöver ju "bara röra sig". men när man har provat det och alla typer av dieter så är detta verkligen sista utvägen för att bli av med övervikten. men felet som jag anser är att det är inte många som förstår detta eller har kunskapen att uttrycka sig i frågan.
de vet inte vilket arbete det innebär att göra denna typ av operation. tex som att efter op. ska man äta flytande mat varannan var tredje timme med en gaffel. detta eftersom om hon äter snabare än detta så kräks hon. äter hon för fet mat så kräks hon. äter hon för sött så kräks hon.
men varför kollar inte folk upp sånt här innan de uttrycker sig att det här är den "lätta" vägen till att bli smal.
men det är ju ingen lätt väg. man måste ju ha kämpat i flera år för att försöka att gå ner vikt. med alla de metoder som finns.
men resan är ju som sagt inte över för att man gör denna operation. Kampen fortsätter.
men varför fattar inte folk detta. varför uttrycker de saker som de gör innan de tar reda på fakta som detta?
är det någon som kan svara på denna fråga?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar